Skip naar content
Skip naar content

Bijeenkomst MasterClass - Succesvol samenwerken: Hoe doe je dat?

Uitverkocht
  • 15:00 tot 16:30
  • Keuze: Vrije Universiteit Amsterdam of online via Teams
  • Gratis
  • Zakelijk verantwoordelijken in de culturele en creatieve sector

De Vrije Universiteit en Cultuur+Ondernemen organiseren samen een MasterClass over succesvol samenwerken in de culturele en creatieve sector. Tijdens de MasterClass krijg je inzichten over de waarde van samenwerken en hoe je deze kunt toepassen. Verder krijg je aan de hand van cases tools, inzichten en inspiratie. Er is ruimte voor interactie met andere deelnemers, waarin je al concreet aan de slag kunt gaan met ideeën voor je eigen situatie.

Thema's tijdens de masterclass

  • Waarom is samenwerken zinvol?
  • Vormen van samenwerken aan de hand van cases
  • Hoe kun jij samenwerken en wat is ervoor nodig?
  • Welke concrete stappen kun jij maken?

Opdracht voorafgaand aan de masterclass: denk na over 3-5 stakeholders die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Waarom is het met de ene partij makkelijker om samen te werken dan met de andere?

Waarom deze masterclass?

Culturele en creatieve organisaties zien kansen in samenwerken: bijvoorbeeld om kosten te delen, van elkaar te leren en elkaar verder te helpen. Ook buiten de sector liggen veel mogelijkheden, maar er zijn ook veel uitdagingen. Organisaties die kansrijk willen samenwerken, moeten daarvoor ruimte en tijd vrijmaken en werken aan hun kennis en vaardigheden op dat gebied.

Samenwerking met Vrije Universiteit Amsterdam

Deze Masterclass is een samenwerking tussen Cultuur+Ondernemen en de twee MBA-programma’s (Master of Business Administration) van de Vrije Universiteit Amsterdam: de Executive MBA Leading with Purpose en de MBA in International Business. Beide parttime opleidingen van 18 maanden bieden professionals de mogelijkheid om de meest recente business inzichten te combineren binnen de eigen organisatie om zo tot nieuwe strategieën te komen waarmee deze kan floreren. Deelnemers ontdekken hun talenten en vaardigheden op het gebied van leiderschap, brengen deze in de praktijk en wisselen kennis en ervaring uit met een diverse groep mensen die werkzaam zijn in verschillende branches. De Vrije Universiteit biedt samen met Cultuur+Ondernemen speciale beurzen aan voor mensen die in de culturele sector werken. Voor meer informatie: neem contact op met Senior MBA Recruiter Aki Voudigaris (d.voudigaris@vu.nl).

Over Ard-Pieter

Ard-Pieter de Man verzorgt de MasterClass. Hij is Hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkt daarnaast als zelfstandig organisatie-adviseur. Hij is gespecialiseerd in strategie-, organisatie- en samenwerkingsvraagstukken en adviseert diverse private en publieke organisaties. Hij helpt hen onder andere met het opzetten en inrichten van hun partnerships en allianties. Hij publiceerde daarover tientallen artikelen en een vijftiental boeken.

2017 Sioo Ard Pieter
Ard-Pieter de Man

Partners