Skip naar content
Skip naar content

Workshop Lenen als onderdeel van de financieringsmix - Provincie Overijssel

  • 14:00 tot 16:00
  • Schouwburg Odeon, Zwolle
  • Gratis
  • 15 deelnemers
  • Voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties van alle disciplines, zowel voor starters als meer ervaren ondernemers

Je bent op zoek naar financiering voor een nieuw project. In de culturele sector zijn er, naast subsidies, tal van financieringsbronnen waar je uit kan kiezen. Een cultuurlening kan dan ook een goede optie zijn. Vaak kan je met een lening namelijk investeringen doen die moeilijk op een andere manier te financieren zijn. Hoe werkt dat precies?

Deze workshop is onderdeel van een serie van 4 workshops in samenwerking met de Provincie Overijssel. Het programma gaat in op verschillende onderwerpen die jouw vaardigheden als cultureel of creatief ondernemer kunnen helpen versterken. Na afloop is het mogelijk om een kosteloos individueel oriëntatiegesprek aan te vragen met de trainer of een andere adviseur van Cultuur+Ondernemen.

Programma

In deze workshop nemen we je mee naar de financiële wereld binnen de creatieve- en culturele sector. Met welke vraagstukken heb jij te maken? Wat moet je daarbij in overweging nemen? Kan een lening onderdeel uitmaken van jouw plan? We gaan aan de slag met:

  • Hoe je zorgt voor een gezonde mix van geldbronnen (financieringsmix)
  • Een voorbeeld van een investerings-/financieringsplan en een liquiditeitsbegroting
  • Hoe een lening kan worden gekozen om vraagstukken op te lossen en plannen te realiseren

Heb je na de workshop nog specifieke vragen voor jouw culturele onderneming? Tijdens de workshop is er tijd om jouw persoonlijke vraag voor je oriëntatiegesprek met Cultuur+Ondernemen te formuleren.

Over de trainer

Angelie Habraken is adviseur financiële en duurzame bedrijfsverbetering. Bij Cultuur+Ondernemen begeleidt en adviseert ze culturele ondernemingen en zelfstandigen over het aangaan van een lening.

Andere workshops in deze reeks