Leergang 'Toezicht in de Cultuursector'

t/m
  • 14:00 tot 21:30
  • Cultuur+Ondernemen, Kerkstraat 204, Amsterdam
  • Toezichthouders en bestuurders in de cultuursector

Op 30 september start de leergang ‘Toezicht in de Cultuursector’ voor toezichthouders en bestuurders. De leergang is ontwikkeld door crmLiNK in samenwerking met Cultuur+Ondernemen.

Het vak van toezichthouder is de afgelopen jaren sterk in beweging. Met het accent op good governance is de belangstelling voor goed toezicht toegenomen. In de cultuursector heeft de toepassing van de Governance Code Cultuur meer gewicht gekregen. Ook neemt de complexiteit van governance in de cultuursector toe. Goed geïnformeerd zijn en een goede voorbereiding zorgen ervoor dat u als toezichthouder weet met welke zaken u in een culturele instelling kunt worden geconfronteerd, waar u op moet letten en welke houding bijdraagt aan een effectief functionerende raad. Kortom, degelijke inhoudelijke kennis over good governance issues met specifieke aandacht voor de cultuursector geeft een goede basis.

Het programma bestaat uit vier modules van elk twee dagdelen (14.00 – 21.30 uur).

De data van de leergang zijn: donderdag 30 september, donderdag 14 oktober, donderdag 4 november en donderdag 18 november.

De docenten hebben allen ervaring als toezichthouder en kunnen hierdoor een realistisch beeld geven over hoe het er in de praktijk van de boardroom aan toe gaat. Onder andere Marielle Rompa, Roek Lips en Richard Bot zullen een bijdrage leveren aan de leergang.

Locatie: Cultuur+Ondernemen, Kerkstraat 204, Amsterdam.

Voor meer informatie en het aanvragen van de brochure verwijzen we u naar de website van crmLiNK.

Logo CRM Link
Martine Fransman

Martine Fransman

Adviseur bestuur en toezicht