Skip naar content
Skip naar content

Webinar Kansen van NFT's voor jouw praktijk of onderneming

  • 20:00 tot 21:00
  • Online via Teams
  • Gratis
  • Zelfstandig kunstenaars, creatieve makers en culturele ondernemers

NFT is een onderwerp dat in de belangstelling staat. Maar hoe weet je of het iets voor jou is en wat er allemaal speelt op dit gebied; je bent immers geen expert. En waar moet je eigenlijk allemaal precies aan denken? Welke voor- en nadelen zijn er voor jou en jouw praktijk of onderneming? En wat voor voorbeelden zijn er te vinden ter inspiratie?

Een NFT, of nun-fungible token, is een digitaal eigendomscertificaat dat een media-object, zoals digital art, muziek, video’s of in-game items representeert of een werk op zich is.

De handel in kunstwerken is met de komst van NFT’s veranderd. Voor sommigen is het een welkome innovatie, die de digitale markt beter toegankelijk en transparanter maakt en nieuwe vormen van verkoop en inkomsten mogelijk maakt.

Maar, zoals met elke nieuwe technologie, zitten er haken en ogen aan. Tijdens het webinar zullen we hier ook dieper op ingaan.

Wie zijn de trainers?

Alexander Ramselaar, financieel expert en bedrijfseconoom. Hij schreef al eerder een artikel over NFT's: een hype of kansen voor je eigen praktijk?

2021 CO Alexander Ramselaar Els Zweerink

Maarten Bas-Backer, expert op het gebied van digitalisering en adviseur voor creatief ondernemers. Hij signaleerde dat NFT's nu gemeengoed in de cultuursector zijn. En duidde daarbij welke ontwikkelingen hij ziet op dit gebied, en welke kansen en mogelijkheden biedt dit voor kunstenaars en creatieve makers.

ALG 20211104 adviseur Maarten Bas Backer

Wat je leert?

  • De voor- en nadelen van NFT’s.
  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van NFT’s en waar je rekening mee moet houden.
  • Hoe je NFT’s op verschillende manieren kunt toepassen als kunstenaar of creatieve maker.
  • Passen NFT’s binnen jouw beroepspraktijk of onderneming?
  • Hoe andere kunstenaars en creatieve makers NFT’s inzetten in hun beroepspraktijk.

Stel je vraag!

Tijdens het webinar is er ruim de tijd om jouw vraag te stellen. Wil je zeker weten dat deze aan bod komt? Formuleer je vraag in het aanmeldformulier of mail je vraag naar susanne@cultuur-ondernemen.nl.