Skip naar content
Skip naar content

Workshop Hoe (en waarom) richt ik een stichting op? - Provincie Overijssel

  • 10:00 tot 12:00
  • Schouwburg Odeon, Zwolle
  • Gratis
  • 15 deelnemers
  • Voor iedereen die een stichting wil oprichten of meer wil weten over het hoe en waarom van een stichting oprichten.

Waarschijnlijk ben je er als maker al wel eens tegenaan gelopen: je wilt ergens subsidie aanvragen, maar dat kan alleen als stichting (en dus niet als privépersoon). Wat nu? Deze workshop is voor iedereen die erover denkt om een stichting op te richten en wil weten hoe dit precies in zijn werk gaat.

Deze workshop is onderdeel van een serie van 4 workshops in samenwerking met de Provincie Overijssel. Het programma gaat in op verschillende onderwerpen die jouw vaardigheden als cultureel of creatief ondernemer kunnen helpen versterken. Na afloop is het mogelijk om een kosteloos individueel oriëntatiegesprek aan te vragen met de trainer of een andere adviseur van Cultuur+Ondernemen.

Programma

In deze workshop vertelt Djoeke Gerding je alles wat je moet weten over het oprichten van een stichting. Ze neemt je mee langs alle te nemen stappen en vertelt waar je op moet letten. Na afloop van deze workshop heb je een stappenplan, weet je welke verantwoordelijkheden horen bij een stichting, wat statuten zijn, hoe je een goed bestuur samenstelt én hoe je daar goed mee samenwerkt.

Ter oriëntatie kan je deze kennisgids over het oprichten van een stichting vast bekijken.

Heb je hierna nog specifieke vragen voor jouw culturele onderneming? Tijdens de workshop is er tijd om jouw persoonlijke vraag voor een gratis oriëntatiegesprek met Cultuur+Ondernemen te formuleren. 

Over de trainer

Djoeke Gerding is adviseur bestuur en toezicht bij Cultuur+Ondernemen.

Andere workshops in deze reeks