Skip naar content
Skip naar content

Workshop Hoe (en waarom) richt ik een stichting op?

  • 19:30 tot 21:30
  • De Basis (Groenewoudseweg 322, Nijmegen)
  • €12,50 incl. BTW
  • Voor kunstenaars, makers en creatieven die een stichting willen oprichten en hier meer over willen leren

Waarschijnlijk ben je er als maker al wel eens tegenaan gelopen: je wilt ergens subsidie aanvragen, maar dat kan alleen als stichting (en dus niet als privé persoon). Wat nu? Deze workshop is voor kunstenaars, makers en creatieven die erover denken om een stichting op te richten en willen weten hoe dit precies in zijn werk gaat.

Bij deze workshop kun je een gratis individueel oriëntatiegesprek aanvragen met de trainer of een andere adviseur van Cultuur+Ondernemen. Tijdens de workshop is er tijd om jouw persoonlijke vraag voor het gesprek te formuleren.

Deze workshop wordt gehost door Cultuur Academy en is onderdeel van een serie van 4 workshops die worden verzorgd door Cultuur+Ondernemen. De volgende 3 workshops bij Cultuur Academy volgen in het najaar.

Programma

In deze workshop vertelt leer je alles wat je moet weten over het oprichten van een stichting. Ze neemt je mee langs alle te nemen stappen en vertelt waar je op moet letten. Na afloop van deze workshop heb je een stappenplan, weet je welke verantwoordelijkheden horen bij een stichting, wat statuten zijn, hoe je een goed bestuur samenstelt én hoe je daar goed mee samenwerkt.

Voor wie

Voor iedereen die een stichting wil oprichten of meer wil weten over het hoe en waarom van een stichting oprichten.

Over de trainer(s)

Djoeke Gerding is adviseur bestuur en toezicht bij Cultuur+Ondernemen.

Praktische informatie

Datum: 6 juni
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: €12,50 incl. BTW
Locatie: De Basis (Groenewoudseweg 322, Nijmegen)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16
Deadline aanmelden: 22 mei

Alvast verdiepen in het onderwerp? Onze kennisgids "hoe richt ik een stichting op en wat komt erbij kijken?" helpt je op weg.

Contact

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op via info@cultuuracademy.nl. Weet je nog niet helemaal zeker of een stichting voor jou de goede rechtsvorm is? Neem ook dan contact op, dan helpen wij je verder.