Skip naar content
Skip naar content

Training Artist Meetings 2023

t/m
Uitverkocht
 • 14:30 tot 17:00
 • 4 online sessies
 • 41,50 excl. btw
 • Professioneel beeldend kunstenaars

Een sterke, onafhankelijke positie van kunstenaars blijft belangrijk. Voor het derde jaar op rij zijn er "Artist Meetings". In deze 4-delige serie onderzoek je met experts en collega-kunstenaars hoe je je positie kunt versterken. Na afloop heb je meer kennis en inzicht over jouw ontwikkeling en concrete acties om mee aan de slag te gaan. Er is ruimte voor interactief contact met andere deelnemende collega-kunstenaars.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

In vier sessies komen steeds actuele thema's aan bod waar je als kunstenaar mee te maken krijgt. Alle bijeenkomsten zijn online te volgen. De sessies duren 2,5 uur; daarin zullen inspirerende sprekers je bijpraten en je volop tips aanreiken om je positie te versterken.

Programma

Bijna het volledige programma is al bekend, de laatste expert wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

 1. De kunstenaar met een positief brein
  Dinsdag 7 november van 14:30 tot 17:00.

  Je brein, hoe werkt dat brein? Hoe kunnen we het beïnvloeden en wat doen we met tegenslagen en voorspoed? Er blijken 5 gebieden van belang te zijn voor een positief, groen, nieuwsgierig brein. Dit als tegenhanger van een rood, negatief, gestrest brein. Hoe komen we van rood naar groen?

  Wat zijn de misvattingen rond emoties, stress en het wel of niet goed herbedraden van je brein? Als je die kennis eenmaal hebt, ben je in staat om andere keuzes te maken en elke dag te werken aan een positief brein. Want ja, soms zit het mee en soms zit het tegen.

  Expert: Jeroen Stek, trainer & coach.
 2. LinkedIn voor kunstenaars
  Dinsdag 14 november van 14:30 tot 17:00 uur.

  Misschien denk je bij social media niet meteen aan LinkeIn. Toch kan je als kunstenaar ook veel kansen creëren via LinkedIn. Hoe doe je dat?

  Het platform LinkedIn ontwikkelt zich razendsnel en daar kan je als zelfstandige kunstenaar een breed netwerk in opbouwen. En zelfs opdrachten en/of werk in vinden. Tijdens deze meeting leer je hoe je jouw zichtbaarheid vergroot, onder de aandacht komt bij de juiste personen én hoe je oproepen kunt vinden van mensen die al naar jou op zoek zijn. In de meeting ga je actief aan de slag om jouw werk uit te lichten op je profiel. Daarnaast leer je hoe je op slimme wijze connecties maakt. 

  Het is handig om vooraf een profiel aan te maken en bestanden van je werk bij de hand hebt, zodat je direct mee kunt doen met de opdrachten. 

  Expert: Brendy Batenburg, trainer.
 3. De hedendaagse kunstmarkt omzeilen (gaat dit wel?) 
  Dinsdag 21 november van 14:30 tot 17:00     

  In Artist meetings 2022 vertelde expert Olav Veldhuis dat het kunstenveld ’winner-takes-all’ markten zijn waarin uiteenlopende intermediairen de rol opnemen van ‘gatekeepers’. Nu gaan we dit fenomeen een stap verder onderzoeken. Is het voor kunstenaars mogelijk om op andere, waardevolle manieren met kunst naar buiten te treden? Hoeft een kunstwerk gereduceerd te worden tot een investeringsobject, of zijn er voor kunstenaars andere manieren om waarde te vangen? En wat is waardevol voor beeldende kunstenaars?

  In deze interactieve meeting komen manieren van (collectieve) emancipatie in de kunsten aan bod en maak je kennis met actuele trends, zoals: kunstenaars die als change agents betrokken zijn in transdisciplinaire samenwerkingen en bij maatschappelijke vraagstukken. En ontdek je meer over gemengde financiering, hybride loopbanen en nieuwe verdienmodellen die stoelen op een platformeconomie en digitale innovaties zoals DAOs. Nadat Ellen Loots ontwikkelingen gaat beschrijven, verkennen we met elkaar het potentieel en de randvoorwaarden van een alternatieve en bloeiende kunstpraktijk.

  Expert: Ellen Loots – docent culturele economie en ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
 4. Iedere kunstenaar heeft een uniek verhaal
  Dinsdag 28 november van 14:30 tot 17:00 uur.

  Door een simpel én bezield verhaal te vertellen over jouw werk, raak je geïnteresseerden direct in het hart. Dat helpt je om echt passende samenwerkingspartners te vinden, subsidie-aanvragen te doen, je werk te verkopen of je werk bij die persoon te krijgen die het echt op waarde weet te schatten; omdat je zelf nog helderder kan verwoorden wat de waarde ervan is! In deze interactieve meeting ga je actief aan de slag met oefeningen die je helpen aan de ingrediënten voor jouw unieke verhaal.

  Expert: Eva Kaldenbach, eigenaar van De Verhalenmakerij

  Praktische info

  De vier online bijeenkomsten zijn te volgen via Zoom.

  Een aantal dagen voor de eerste bijeenkomst krijg je de Zoom-link toegestuurd. Alle online sessies zijn bij te wonen met dezelfde Zoom-link. Bij een aantal bijeenkomsten krijg je vooraf vragen opgestuurd, ter voorbereiding. De voertaal is Nederlands.

  Kan je er één van de bijeenkomsten niet bij zijn? Geen probleem. Het kan ook zijn dat een of meerdere onderwerpen je meer aanspreken dan anderen. De financiële eigen bijdrage blijft € 41,50 exclusief btw. Van alle bijeenkomsten wordt een verslag gemaakt, wat na afloop aan je toegezonden wordt.

  Na afloop biedt Cultuur+Ondernemen je gratis een individueel gesprek aan om dieper in te gaan op de toepasbaarheid van de sessies in jouw werk.

  Tools

  In het najaar van 2021 en 2022 organiseerden we samen met Art is a Guaranty de eerste reeks bijeenkomsten Artist Meetings. Van elke bijeenkomst zijn tools gemaakt met handige tips en stappenplannen.

  Deelnemers over Artist Meetings: Tools

  Enthousiasmerend en inspirerend
  Ik heb er iedere keer van genoten, van jullie organisatie, van alle collega's en veel geleerd!
  Lekker diverse onderwerpen zijn voorbij gekomen

  Samenwerking

  Artist Meetings 2023 is een initiatief van Art is A Guaranty, filmmaker en art manager Annick Vroom, politiek geëngageerd beeldhouwer en conceptueel beeldend kunstenaar Caspar Berger en Cultuur+Ondernemen. En wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam.

  Kunstenaars hebben een enorm intellectueel kapitaal. Jammer genoeg blijft dit nu vaak nog onderbelicht. Juist in deze tijd kan een nog actiever zelfbewustzijn leiden tot een gezondere en veel beter georganiseerde sector.

  Initiatiefnemer Annick Vroom

  logo van Artist Meetings 2023. soort van barcode met blauw en rood gekleurde strepen.

  Partners