Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Muziekproducent

Huub Reijnders

Dicht bij huis werken maakt mij als muziekondernemer flexibel

Huub Reijnders werkt al vele jaren in de muziek. Van geluidstechnicus ontwikkelde hij zich tot zelfstandig muziekproducent. Zijn werkzaamheden zijn breed: van het produceren van muziek tot het lesgeven op verschillende instituten zoals Sound Education en de PXL in Hasselt. "Ik maakte gebruik van gehuurde studio’s en dan moet je je werkzaamheden aanpassen op de beschikbaarheid van de werkruimte. Als een artiest wat langer begeleiding nodig had, kon ik dit niet bieden. Ik moest op zoek naar een alternatief."

Voor die volgende stap was geld nodig, want de kosten gaat voor de baten uit. Zo kwam Huub op het spoor van de Talentlening, de leenfaciliteit die Cultuur+Ondernemen samen met het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in het leven heeft geroepen.

"De Talentlening heb ik ingezet voor de bouw van mijn eigen opnamestudio. Die maakt mij veel flexibeler naar mijn klanten en opdrachtgevers. De lage rente en het feit dat Cultuur+Ondernemen voeling heeft met de sector, zorgde voor vertrouwen in deze financieringsvorm." 

Nu de opnamestudio gebouwd wordt, kan Huub aan zijn volgende droom werken. Hij heeft de wens om de gecreëerde werkruimte in het pand steeds verder uit te bouwen met extra faciliteiten. De Talentlening zorgt er mede voor dat ook deze droom werkelijkheid kan worden. De eigen, goed geëquipeerde, opnamestudio moet leiden tot meer opdrachten en dus meer inkomsten, waarmee een gezonde groei mogelijk wordt.

Aan andere ondernemers in de muziek wil Huub het volgende meegeven: "wees concreet in wat je wilt bereiken en benader deze ambitie eens op een zakelijke manier."

Meer weten?
Wil jij net als Huub je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact op met Renate.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht