Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Revolution 9 BV

Ondernemers vertellen hoe zij hun lening besteden. Dit keer: Revolution 9 BV

De Amsterdamse Cultuurlening biedt ons houvast

Samen met zijn compagnon buigt Marthijn Graafland zich over de ontwikkeling van concepten op het gebied van muziek, media en entertainment. Zij zijn bedreven in het concretiseren van creatieve ideeën en nemen hierin graag een adviserende rol. Revolution 9 BV is een van de gedaantes waarin de twee hun ondernemerschap uiten. Zo organiseerde Revolution 9 tot drie keer toe de concerttour van zangeres Mirusia, die meerdere keren op het podium stond naast André Rieu. En met succes! De kaartverkoop liep razendsnel maar enkele kosten liepen voor de baten uit. "De kaartverkoop bood ons vertrouwen in het verloop van de muziektour maar de productiekosten liepen niet evenredig met de inkomsten. We hebben ons eigen vertrouwen over kunnen brengen aan Cultuur+Ondernemen. De medewerkers van Cultuur+Ondernemen begrepen onze situatie en in samenwerking met het Amsterdams Fonds voor de Kunst verstrekte zij ons een Amsterdamse Cultuurlening."

De twee heren bouwen nu verder aan hun ondernemerschap in een volgende gedaante: Revolve Music. "We creëren een online platform waar muzikanten begeleid worden in het bouwen van een eigen website zodat zij hun muzikale talenten kunnen promoten. Daar staan wij voor; artiesten helpen hun publiek te bereiken door de artiest een innovatieve oplossing aan te reiken! De Amsterdamse Cultuurlening bood ons houvast, zodat wij zonder omkijken onze plannen konden uitvoeren."

Meer weten?
Wil jij net als Revolution 9 BV je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact op met Renate

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht