Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Filmmaker

Marco Schürmann

Ondernemers vertellen hoe zij hun lening besteden. Dit keer: filmmaker Marco Schürmann

Ik wil vrijheid hebben in het maakproces en dat kan door met eigen apparatuur te werken. Met een lening via Cultuur+Ondernemen kan ik mijn eigen camera aanschaffen en ook echt een onafhankelijk filmmaker zijn

Aldus Marco Schürmann, filmmaker uit Amsterdam. In 2004 besloot hij om zijn eigen productiebedrijf Marcosch Media (korte films en documentaires) te starten. Met een Amsterdamse Cultuurlening kan hij zijn aangrijpende documentaire over de laatste dagen van productiedesigner Ben van Os afmaken. 

In de documentaire staat het leven en werk van de tot twee keer toe voor een Oscar genomineerde productiedesigner Ben van Os centraal. Schürmann heeft Van Os, die lang ziek was, in de dagen voor zijn overlijden gevolgd met een geleende camera. De productie haperde, maar nu, twee jaar later, wil Schürmann de documentaire alsnog voltooien. Ditmaal zit hij niet vast aan leentermijnen van apparatuur en kan hij de nabestaanden van de overleden productiedesigner interviewen wanneer hen dat het beste uitkomt. Hij is op dit moment bezig met het voltooien van de documentaire. 

Meer weten?
Wil jij net als Marco je mogelijkheden vergroten door een lening? Bekijk dan eens onze leningproducten of neem contact op met Renate

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht