Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Eerste leerwerkplek bij het Groot Omroepkoor

'Jonge mensen houden onze organisatie alert'

Het Groot Omroepkoor doet sinds maart de eerste ervaringen op met een leerwerkplek voor een productieleider. Productieleider René Meulenberg is er heel duidelijk over: "We laten Minke in vier maanden tijd veel zien. Ze moet voelen hoe je een productie doet." 

Meulenberg: "We zijn begonnen met een relatief eenvoudige, maar grotere opdracht en binnen korte tijd heeft Minke meer taken op zich genomen. Zo leert zij gaandeweg zoveel mogelijk facetten van het vak kennen. Het doel is dat zij aan het eind van haar periode bij ons volledig zelfstandig een productie kan leiden. En meer, namelijk dat ze begrijpt wat een productieleider allemaal doet."

Minke van der Stelt heeft haar bachelor Kunst, cultuur en media aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik vroeg me natuurlijk geregeld af: wat ga ik na mijn studie doen? Het leek mij wel goed om eerst eens op een ongedwongen manier een kijkje te nemen in een bedrijf. Ik heb zelf in meerdere koren gezongen, dus de leerwerkplek voor productieleider van het Groot Omroepkoor sprak me meteen aan. Hier krijg ik nu de kans om met zoveel mogelijk kanten van het werk kennis te maken.”

Een nieuwe organisatie, een eerste werkplek: voelt dat niet als in het diepe gegooid worden? Minke: “Nee, helemaal niet. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe de zaken hier verlopen. Ik leer veel verschillende mensen kennen, vooral ook uitvoerders. Bovendien heb ik wekelijks overleg met René. Hij stuurt me aan en geeft aan wat er de komende week allemaal op het programma staat.” René vult aan: “Het is afhankelijk van de persoon hoeveel ruimte ik geef. Omdat Minke enthousiast, consciëntieus en snel dingen oppakt vertrouw ik haar al veel toe.”

Frisse kijk

Want welke meerwaarde heeft een leerwerkplek voor het Groot Omroepkoor? “Zo’n leerwerkplek kan voor een beperking van de werklast zorgen,” zegt René. “Daarnaast heeft Minke een frisse kijk op zaken. Ze stelt vragen bij hoe we bepaalde dingen doen. Zij heeft ons er bijvoorbeeld toe gebracht om de inzet van bussen te veranderen. Als we met alleen het koor naar concerten gingen, hadden we voor slechts 10 tot 15 personen vaak een grote bus waar 58 personen in kunnen. In de toekomst zetten we kleinere bussen in, want dat bespaart kosten. Jonge mensen als Minke houden onze organisatie alert.”

De leden van het koor zijn wel wat ouder dan Minke. Is er sprake van een generatiekloof? “Het is als jonge productieleider inderdaad best lastig om te zeggen ‘Het moet zo!’. Maar door de sfeer in de organisatie heb ik wel het idee dat ik mezelf kan zijn. Men probeert hier echt zoveel mogelijk uit mij te halen.”

Voor René is er inmiddels ook wel wat veranderd. “In mijn dagelijkse werk neem ik Minke in mijn achterhoofd mee. Haar inzet van gemiddeld 20 uur per week geeft mij immers de kans om bepaalde werkzaamheden uit te besteden.”

Ontdekken

Smaken de eerste ervaringen met een leerwerkplek naar meer? René: “Er komt zeker een vervolg: na de zomer richten we een nieuwe plek in. Daarbij kunnen we nu nog profiteren van korting via het Sectorplan Cultuur, maar in de toekomst zullen we waarschijnlijk bereid zijn om de begeleiding helemaal zelf te bekostigen.” Op de vraag of het vak van productieleider wat voor Minke is, antwoordt ze tot slot: “Het is heel leuk, maar ik ben nog heel erg ontdekkende.”

Wil je ook een leerwerkplek in jouw organisatie? Cultuur+Ondernemen kan dankzij het Sectorplan Cultuur 50% van de gemaakte kosten voor de begeleiding vergoeden. Of heb jij zelf interesse in een leerwerkplek? Neem voor meer informatie contact op met Theo of lees meer over onze leerwerkplekken.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht