Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Theatermaker Giselle Vegter volgde een loopbaantraject

Theatermaker Giselle Vegter loopt al jaren rond met een ideaalbeeld in haar hoofd: haar kunst als een combinatie van theater, therapie en maatschappelijk werk. Een loopbaantraject – met korting via het Sectorplan Cultuur - helpt haar deze visie werkelijkheid te maken. “De coach helpt me mijn gevoel steeds helderder te formuleren.”

“In mijn werk als kunstenaar wil ik verschillende vaardigheden combineren”, vertelt theatermaker Giselle Vegter. “Ik zie het voor me als een mix van theater, therapie en politiek. Dat wil ik samenbrengen in één visie.” Vegter loopt al een paar jaar rond met dat idee, maar vindt het moeilijk er concreet richting aan te geven. “Dat vraagt te veel van mijn eigen kracht.”

Loopbaantraject met korting
“Meer dan een jaar geleden wist ik: als ik dit grote ideaal waar wil maken, heb ik daar coaching bij nodig.” Ze benaderde Cultuur+Ondernemen voor een loopbaantraject en kon dat gaan volgen, met korting: via het Sectorplan Cultuur zijn deze trajecten tegen een flinke minderprijs beschikbaar. Met haar coach is ze eerst “teruggegaan naar de bron”, zoals ze het zelf omschrijft. “Ze wilde dat ik ging verzamelen wat me inspireerde, als voeding voor mijn missie.” Nu zit Vegter, na ongeveer zes maanden, in de volgende fase: het formuleren van een visie. Haar coach is daarbij een grote steun. “Ze herkent wat ik wil doen, we begrijpen elkaar heel goed.” Hoe de coach haar steunt? “Ze geeft me duidelijke kaders en concrete handvatten. Zoals een pyramidemodel van hoe kunstenaars te werk gaan. Dat geeft me inzicht hoe ik mijn eigen werk kan organiseren.” Het belangrijkste voor Vegter is dat ze samen met de coach haar ideaalbeeld concreet maakt. “We zoeken concretie in iets wat heel complex is. En dat lukt steeds beter. De coach helpt me mijn gevoel steeds helderder te formuleren.”

Zakelijk
Daarnaast kan Vegter bij haar loopbaancoach terecht voor wat ze “basale zaken” noemt: “Zakelijke dingen, zoals hoe je moet onderhandelen over geld en daarin vertrouwen in jezelf kunt hebben. Dat is ook belangrijk als ik met mijn kunst uiteindelijk volledig mijn inkomen wil verzorgen. Dat doe ik nu namelijk nog maar gedeeltelijk.” Waar ze aan het einde van dit traject staat? “Dan hoop ik een stevige basis te hebben gelegd voor mijn werk. En een werkstructuur gevonden te hebben waarin ik het maatschappelijke kan combineren met het artistieke. Als ik dan ook nog eens mezelf kan bedruipen, ben ik echt tevreden.”  

Meer informatie
Ook geïnteresseerd in een loopbaantraject? Lees er meer over of neem contact op met Christine. Lees ook hoe je korting kunt krijgen via het Sectorplan Cultuur.

 

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht