Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek.

Maandag 22 april zijn wij gesloten in verband met Pasen. Wij wensen jou ook een fijn lang weekend!  

Stichting Evertshuis volgde een training Timemanagement

Het kan nogal eens hectisch zijn binnen zijn organisatie, vertelt Leo Hörnig, directeur van stichting Evertshuis, “Elke dag krijgt mijn kernteam vragen van klanten, vrijwilligers en andere partijen.” Om rust te vinden en te reflecteren, volgden ze een training Timemanagement via Cultuur+Ondernemen. En dat hielp niet alleen voor zijn planningsvermogen.

Met een team van vijf medewerkers runt Leo Hörnig, directeur, de stichting Evertshuis. Zelf is hij nu anderhalf jaar betrokken bij de organisatie, maar sommige mensen werken er al 25 jaar. Hörnig merkt dat er op de werkvloer soms enige hectiek ontstaat in de dagelijkse gang van zaken. “We krijgen zoveel vragen. Van al onze klanten, van vrijwilligers, van andere partijen. We hebben behoefte om onderscheid te maken tussen wat nu en later belangrijk is.”

Specifieke behoeften
Omdat er de laatste jaren sowieso weinig trainingen waren gevolgd binnen de stichting, leek het Hörnig een goed idee met zijn team een training Timemanagement te volgen. Cultuur+Ondernemen koppelde hem aan een externe trainer. Dat beviel uitstekend: “Ze had duidelijk gedegen ervaring, en hield ook goed rekening met de specifieke behoeften van onze organisatie.” Wat werd er tijdens de training behandeld? Zeker niet alleen praktische tips voor een betere planning, legt Hörnig uit. “Het ging verder dan dat. We hebben ook gekeken naar dieperliggende patronen binnen de organisatie, zijn ons bewust geworden van onze eigen systemen. Het was zeker niet alleen: hier heb je gereedschappen om beter prioriteiten te stellen.”

Groter bewustzijn
En, is de hectiek nu verdwenen bij het Evertshuis? Helaas. Hörnig: “Die hectiek blijft, maar hij is wel behapbaarder geworden. Ik zie elke dag nog mensen de tools van de training gebruiken. We zijn echt geïnspireerd. Ook om meer stil te staan bij ons eigen functioneren. Binnenkort organiseer ik de eerste driemaandelijkse bijeenkomst voor zelfreflectie. Die training heeft bijgedragen aan een groter bewustzijn op veel vlakken.”

Meer informatie
Ook geïnteresseerd in een incompanytraining Timemanagement? Lees er meer over of neem contact op met Karen. Lees hoe je korting kunt krijgen via het Sectorplan Cultuur.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht