Training Leerprogramma - Route Ondernemerschap 2021

 • Overijssel, Gelderland, Amsterdam, Rotterdam
 • 12 deelnemers per regio
 • Kunstenaars
 • Professionele injectie in jouw zakelijke ontwikkeling

Hoe zorg je er in deze onzekere tijden voor dat jouw werk goed zichtbaar is bij het publiek, en je voldoende inkomsten genereert? Dit is hét moment om je zakelijke ontwikkeling als kunstenaar een boost te geven. Of je nou schilder of fotograaf bent, illustrator of ontwerper: het hoogwaardige leerprogramma Route Ondernemerschap helpt je om je kunstenaarschap verder te professionaliseren. Samen met inspirerende trainers en enthousiaste deelnemers werk je aan een stevig zakelijk fundament van jouw kunstenaarspraktijk.

Route Ondernemerschap is een geliefd programma voor kunstenaars, we hebben daarom een uitgebreide selectieprocedure. Lees goed of jij in aanmerking komt voordat je je aanmeldt. Mocht je twijfelen, neem contact op met programma-maker Krista Heijster.

Juist in tijden waarin exposities of voorstellingen niet mogelijk zijn, is het belangrijk de zakelijke ontwikkeling van je kunstenaarspraktijk onder de loep te nemen en in actie te komen. Route Ondernemerschap helpt jou als professioneel werkende kunstenaar je bereik te vergroten en financiële kansen te zien.

Het programma

Het leerprogramma Route Ondernemerschap geeft in zes sessies een professionele injectie in jouw zakelijke ontwikkeling. Je wordt bijgespijkerd door specialisten en wisselt ervaringen uit met collega-kunstenaars. De groep bestaat uit 12 enthousiaste deelnemers en het traject is Nederlandstalig. Elke sessie belicht een ander thema:

 1. Persoonlijk leiderschap Wie ben je, wat zijn jouw kwaliteiten en waar ligt je focus?
 2. Essentie van je werk Wat is jouw boodschap, hoe vertaal je jouw creatieve werk naar het publiek?
 3. Netwerken Hoe benader je potentiële kopers, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden?
 4. Website Hoe verbeter je je website?
 5. Social media Welke social media kanalen kan je inzetten, en hoe krijg je met deze hulpmiddelen meer zichtbaarheid voor je werk?
 6. Financieringsmogelijkheden Welke bronnen van financiering zijn er, en hoe onderhandel je?

Routes 2021

Uitgebreide uitleg over de inhoud van het programma en de data voor dit jaar vind je op de pagina van jouw regio naar voorkeur:

 • Overijssel start 10 september, aanmelden tot 9 juli
 • Gelderland start 17 september, aanmelden tot 9 juli
 • Amsterdam start 5 november, aanmelden voor 8 oktober
 • Rotterdam (vol)

Kosten

Jouw investering in het programma van 6 bijeenkomsten is € 100,-. Beroepskosten zijn aftrekbaar. NN Group draagt € 1.560,- bij aan jouw deelname.

De kers op de taart: gratis persoonlijk advies

Tijdens of na de bijeenkomsten krijg je een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de adviseurs Krista Heijster of Ben Wiegman. Zij nemen met je door hoe je de geleerde materie nog verder kan gaan toepassen op jouw praktijk. Dit gesprek krijg je kosteloos aangeboden bij deelname aan het leerprogramma.

Wie blijft wachten op erkenning doet zichzelf tekort. Het publiek van nu is zelf goed in staat om uit te vinden wat het interessant vindt. Zorg dat je publiek jouw werk vindt.

- Krista Heijster, programma-maker Route Ondernemerschap

Financiële zelfredzaamheid

Wij kunnen dit programma aanbieden dankzij een driejarige samenwerking met NN Group, het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden. Het bedrijf ondersteunt kunst en cultuur, èn helpt bij het vergroten van het financieel welzijn van mensen in haar directe omgeving. Nationale-Nederlanden wil beide thema’s verbinden door ondersteuning van dit leerprogramma dat de financiële vaardigheden van kunstenaars helpt vergroten. Dit loopt via haar initiatief Stichting Van Schulden naar Kansen. Deze Stichting heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het bevorderen van financiële zelfredzaamheid en richt zich op initiatieven in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam en Zwolle.

Krista Heijster

Krista Heijster

Projectleider zakelijk ontwikkelen

Mede mogelijk gemaakt door

Logo VSNK Nationale Nederlanden