Skip naar content
Skip naar content

Financiering voor de start of groei van een culturele onderneming

Culturele organisatie, Kunstenaar / creatieve maker
  • Laatste update: 26 maart 2024

Financiering nodig voor de start of doorontwikkeling van je onderneming, organisatie of start-up?

Voor zelfstandig kunstenaars, creatieve makers en cultureel ondernemers

Je wilt een creatieve onderneming of beroepspraktijk starten. Dan komt er best veel op je af. Gelukkig zijn velen je al voorgegaan. Om je onderneming te starten heb je naast ambitie ook geld nodig. Waar vind je dat geld? We helpen je graag op weg.

Voor culturele en creatieve organisaties

Je wilt alleen of samen met anderen een culturele organisatie opzetten. Dan komt er best veel op je af. Gelukkig zijn velen je al voorgegaan. Om je organisatie te starten heb je geld nodig. Waar vind je dat geld? We helpen je graag op weg.

Veelgebruikte geldbronnen

Voor het financieren van de start of groei van een culturele onderneming of organisatie zijn er verschillende geldbronnen die je kunt aanspreken. Vaak heb je ook meerdere geldbronnen nodig om je doel te gebruiken. Hieronder zie je veelgebruikte geldbronnen voor deze financieringsbehoefte.

Meer informatie en inspiratie

Naast de Culturele Financieringswijzer zijn er nog andere plekken waar je terecht kunt voor informatie. We hebben er een aantal voor je verzameld:

Heb je hulp nodig?

Twijfel je over welke geldbronnen geschikt zijn voor het starten van een organisatie? Wil je weten hoe je een financier ervan overtuigt dat je nieuwe organisatie veelbelovend is? Kom dan langs voor een oriëntatiegesprek. We helpen je graag vooruit!

Susanne Moed

Projectleider financieren