Nieuws Vacature Programmamanager Financieren van Cultuur (M/V/X) - 32 u/w

Kun jij de cultuursector leren houden van geld? Ben jij in staat om een programma te maken dat kunstenaars, creatieven en organisaties helpt hun plannen te financieren en te verwezenlijken? Kan jij een betekenisvolle bijdrage leveren aan de ontsluiting van kennis over financieren van cultuur? Dan gaan wij graag met jou in gesprek om te ontdekken of wij samen verder kunnen bouwen aan een sterkere cultuursector mét geld.

Wie wij zijn

Cultuur+Ondernemen is het kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector en is financier voor cultureel ondernemers. Onze dienstverlening loopt via verschillende kanalen, waarbij onze website een belangrijke rol speelt. Daar delen we onze kennis en helpen we cultureel en creatief ondernemers vooruit. In het programma Financieren ontwikkelen en verspreiden we kennis over financieren van cultuur. Dat doen we onder meer via de Culturele Financieringswijzer, kennisgidsen, workshops en advies op maat.

We zijn een informeel team. We werken hard, maar het is ook belangrijk om het leuk te hebben op het werk. We zijn ook privé in elkaar geïnteresseerd. Een verjaardag of een geboorte, we staan er altijd even bij stil. We delen lief en leed, en ook successen worden gevierd.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Het programma Financieren creëer je samen met collega’s en partners met als doel de financiële slagkracht van de sector te versterken. Belangrijke partners zijn onder andere publieke en private financiers en andere kennisinstellingen. In het programma werk je nauw samen met de projectleider Financieren, het team Financiële Faciliteiten, collega's uit de rest van de organisatie en een aantal externe experts. Je maakt onder andere gebruik van kennis die wij opdoen bij de Oriëntatiegesprekken en het verstrekken van Cultuurleningen.

Wie ben jij?

 • Als programmamanager leid je het programma Financieren. Je bent verantwoordelijk voor het signaleren en verder ontwikkelen, ontsluiten en verspreiden van kennis over verdienmodellen en het financieren van cultuur. Om dit voor elkaar te krijgen haal je kennis uit de sector. Als verbinder weet jij connecties te maken met de sector wat leidt tot een helder beeld over de knelpunten die er beleefd worden wat betreft het verkrijgen van financiering.
 • Door jouw financiële kennis en inzicht herken je de financiële vraagstukken en barrières van onze doelgroepen (creatieven bv grafisch vormgever, kunstenaars, kleine en grote(re) culturele organisaties zoals musea). Deze kennis zet je in om vragen en uitdagingen die men heeft op het gebied van verdienmodellen en het financieren van cultuur op te lossen.
 • Door de contacten die je hebt, krijg je informatie wat er speelt binnen de doelgroepen en de cultuursector. Door jouw schrijfvaardigheid vertaal je de oplossingen van deze knelpunten en innovatieve oplossingen naar artikelen (zoals een kennisdossier). Deze kennis wordt zo beschikbaar voor een bredere doelgroep.
 • Om jouw werk goed te doen, moet je het veld kennen. Netwerken opbouwen door contact te leggen en te onderhouden intern en extern, is iets wat jou goed afgaat. Je kunt gebruik maken van de contacten die collega’s al hebben gemaakt. En nog mooier zou zijn als jij hier iets aan kan toevoegen.
 • Cultuur+Ondernemen maakt onderdeel uit van de Basis Infra Structuur (BIS) en ontvangt subsidie vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Voor de overleggen met het ministerie van OCW lever jij, op een strategische manier, de doelstelling en input met betrekking tot het programma financieren. Hierbij houd je voor ogen op welke manier jij de financiële problemen en knelpunten van de doelgroep effectief en efficiënt kunt oplossen.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en afwisselende functie met veel ruimte voor eigen ideeën voor 32 uur per week. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging.
 • Naar aanleiding van jouw werkervaring een salaris van € 3.489, - tot € 5.160, - bruto fulltime.
 • Voldoende mogelijkheid om vrij te nemen met jaarlijks 160 uur verlof en 77 uur ADV.
 • Woon je buiten Amsterdam dan verstrekken we voor het woon-werkverkeer een NS Business Card 2e klas.
 • Deelname aan een pensioenregeling waarbij op dit moment de werknemerspremie 6% bedraagt.
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling en ruimte voor het volgen van cursussen of coaching.
 • Een fijne kantoorplek in hartje Amsterdam. We zijn gewend om hybride te werken. Thuiswerken mag en kan voor de helft van je contract. Natuurlijk kom je regelmatig naar kantoor voor ontmoeting en samenwerking. Je bent flexibel en kijkt in overleg met je collega's wat past bij wat je te doen hebt.

  Hoe kun je reageren?

  Wil je meer weten, bel dan met Claus Verbrugge, adjunct-directeur Financieren: 06 24 74 51 51.

  Ben je enthousiast? Graag ontvangen wij dan jouw CV en motivatiebrief. Dit kun je mailen naar onze personeelsadviseur Erica Bakker via erica@cultuur-ondernemen.nl. In verband met de zomervakantie laten wij de vacature open staan tot 12 augustus.

  Wij staan voor een toekomstbestendige en inclusieve cultuursector

  Bij Cultuur+Ondernemen werken we aan een stevige basis voor een ondernemende en toekomstbestendige cultuursector. Deze basis bestaat uit effectief en vindingrijk bestuur, duurzame financiering en voortdurende professionalisering.

  Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.