Nieuws Vacature - Medewerker Financieringen (32 u/w)

Voor ons team Financiële Faciliteiten zoeken we een medewerker financieringen (32 uur per week) die affiniteit heeft met de cultuursector en tevens thuis is in financieren. Je krijgt energie van direct klantcontact en je beschikt over uitstekende organisatorische en administratieve vaardigheden om jouw collega’s te ondersteunen. Met jouw inzet help je kunstenaars, creatieven en culturele instellingen aan informatie over financieren en zetten we de cultuurleningen steeds meer op de kaart.

Reageer vóór maandag 23 mei 2022

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties en biedt daarnaast ook leningen aan. Met onze programma’s en activiteiten versterken we de cultuur en creatieve sector en kan de samenleving profiteren van de werking van cultuur.

In het programma Financiële Faciliteiten ontwikkelt en biedt Cultuur+Ondernemen kennis en financiering in de vorm van leningen voor de cultuursector. Ook adviseren wij culturele organisaties, zelfstandig kunstenaars en creatieven over de financieringsmogelijkheden van hun activiteiten. In deze functie kun jij hieraan een actieve bijdrage leveren.

Jouw werkzaamheden:

Als medewerker financieringen ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten die via diverse kanalen een leningsaanvraag hebben ingediend. In dit proces opereer je als een spin in het web:

 • Je neemt contact op met de klant n.a.v. de leningsaanvraag en doet een eerste beoordeling of deze klant in aanmerking zou kunnen komen voor een lening via Cultuur+Ondernemen.

 • Je licht klanten voor en informeert hen over financieringsmogelijkheden. Tevens verwijs je klanten door naar andere afdelingen bij Cultuur+Ondernemen of andere instanties als zij niet in aanmerking komen voor een lening bij ons.

 • Je houdt vervolgens het overzicht van de status van de diverse leningsaanvragen die jouw collega’s in behandeling hebben en zit hier bovenop.

 • Je zorgt voor voortgang op de leningsaanvraag en begeleidt het volledige proces.

 • Bij verstrekking van de lening draag je zorg voor de administratieve afhandeling.

 • Je stelt rapportages op en levert input voor managementrapportages en (klant)evaluaties.

Jouw profiel:

Jij bent geïnteresseerd in de financiële vraagstukken van onze doelgroep. Daarnaast herken jij jezelf in onderstaand profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in een financiële richting met maximaal 3 jaar werkervaring.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht.
 • Je bent zorgvuldig en werkt gestructureerd. Je bent pragmatisch, je weet je op hoofdlijnen te richten en te prioriteren. Ook ben je in staat om verbanden te leggen.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van (financiële) rapportages. Daarom is het prettig als je je het gebruik van ICT systemen snel eigen maakt.
 • Het is een pre als je werkervaring hebt in de (zakelijke) financiële sector en kennis hebt van zakelijke dienstverlening.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week tegen een marktconform salaris.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Voldoende mogelijkheid om op vakantie te gaan met jaarlijks 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen o.b.v. een 40-urige werkweek.
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor jou als persoon. Dit betekent dat er een goede werk/privé balans is en er ruimte is voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling.
 • Een bruisende kantoorplek in hartje Amsterdam met de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!

Ben je geïnteresseerd?

Ben je enthousiast? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 23 mei 2022 jouw cv en motivatiebrief. Dit kun je mailen naar Sandra Muijderman, Personeelsadviseur a.i., via sandra@cultuur-ondernemen.nl. Als je meer informatie wilt over de functie dan kun je contact opnemen met Sébastien Kramer, Adviseur Financiële Faciliteiten, via 020 530 59 88 of sebastien@cultuur-ondernemen.nl.

Bij Cultuur+Ondernemen werken we aan een stevige basis voor een ondernemende en toekomstbestendige cultuursector. Deze basis bestaat uit effectief en vindingrijk bestuur, duurzame financiering en voortdurende professionalisering van kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.