Nieuws Vacature - Marketingcommunicatie medewerker (32 u/w)

Ben jij de enthousiaste marketing-communicatiemedewerker die wij zoeken? Een ster in marketing en communicatie? En wil je bijdragen aan de publiciteit van onze cultuurleningen en advisering over financieren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Reageer voor maandag 3 januari 2022

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. We delen onze kennis over ondernemen, financieren en besturen graag en bieden daarnaast leningen aan. Met onze programma’s en activiteiten versterken we de cultuursector en kan de samenleving profiteren van de werking van cultuur. Speciaal voor onze activiteiten op het gebied van financieren en cultuurleningen zoeken wij een marketing-communicatiemedewerker.

Bij Cultuur+Ondernemen heerst een open sfeer en waardering wordt naar elkaar geuit. Er is persoonlijke aandacht en door de huidige coronamaatregelen werken we zoveel mogelijk thuis. We zoeken elkaar op door middel van online personeelsbijeenkomsten en één-op-één afspraken, bijvoorbeeld een wandeling. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, de stem van iedere medewerker wordt gehoord.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als marketing-communicatiemedewerker, ben je onderdeel van het team communicatie, en ben jij verantwoordelijk voor de marketing, communicatie, PR & publiciteit van onze cultuurleningen en advisering over financiering. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van marketingplannen en online campagnes, passend bij de identiteit en doelen van Cultuur+Ondernemen en de leenfaciliteiten. Dit doe je op zowel social media, Google, onze website en de nieuwsbrief. Je houdt de online communicatie actueel, denk aan contentcreatie en planning voor social media, maar ook via de nieuwsbrief en website. Je coördineert interviews en artikelen (tekst, video, podcast, etc.).

Je weet wat er speelt in de cultuursector en welke informatie voor media belangrijk en interessant is. Je onderhoudt perscontacten en genereert persaandacht. Vanuit jouw nieuwsgierigheid evalueer je de campagnes en scherpt deze aan voor meer zichtbaarheid. Je zorgt ervoor dat je marketing-communicatievraagstukken ophaalt en vertaalt naar een praktische aanpak en die ook uitvoert.

Wat jouw baan uitdagend maakt is dat je, als eerste aanspreekpunt, jouw creativiteit kan inzetten voor de ambitieuze ontwikkelingsplannen op het gebied van onze cultuurleningen en advisering over financiering. Daarnaast onderhoud je contact met onze samenwerkingspartners, en ben je een sparringpartner voor onze projectleiders en adviseurs.

Wie ben jij?

Heb jij zin om aan de slag te gaan met marketingplannen en online campagnes? En herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan ben jij degene die wij zoeken!

 • In deze functie ontwikkel je marketingplannen en online campagnes voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. In jouw werk kun je een vertaalslag maken van onze financiële producten, namelijk cultuurleningen en advisering over financiën, naar de culturele sector.
 • Je vertaalt marketing- en communicatievraagstukken naar een praktische aanpak. Door jouw resultaatgerichte houding zorg je ervoor dat je de doelgroep aanzet tot actie.
 • Je beschikt over kennis van SEO, SEA en, online adverteren.
 • Je kunt goed overweg met relevante marketing programma’s zoals CMS-programma’s, Google Analytics, Google Adwords, Mailchimp en Photoshop, Er is ruimte om jouw expertise hierin verder te ontwikkelen.
 • In deze rol ben je veel bezig met het redigeren van teksten. Het is daarom van belang dat je redactioneel sterk bent, zowel qua spelling en grammatica als structurering van de inhoud van (online) teksten, waardoor je overtuigende teksten oplevert.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris van € 2.495,- tot € 3.366.- bruto fulltime naar aanleiding van jouw werkervaring;
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling, zo is er ruimte voor het volgen van cursussen of coaching.
 • Een bruisende kantoorplek in hartje Amsterdam. Momenteel zijn we gewend om hybride te werken: veel vanuit huis, maar met de mogelijkheid om op kantoor te werken en af te spreken met collega’s.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast? Dan ontvangen wij graag voor 3 januari jouw cv en motivatiebrief. Dit kun je mailen naar P&O Erica Bakker via erica@cultuur-ondernemen.nl.

Bij Cultuur+Ondernemen werken we aan een stevige basis voor een ondernemende en toekomstbestendige cultuursector. Deze basis bestaat uit effectief en vindingrijk bestuur, duurzame financiering, en voortdurende professionalisering van kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.

Erica Bakker

Erica Bakker

Personeelsadviseur