Nieuws Vacature - Adviseur Governance (32 u/w)

Ben jij iemand die kennis heeft van bestuur en toezicht en heb jij zin om aan de slag te gaan met de professionalisering van bestuur en toezicht in de cultuursector? Dan gaan wij graag in gesprek met jou om te ontdekken of wij samen verder kunnen bouwen aan ons programma een ‘Sector met fatsoenlijk bestuur’.

Reageer uiterlijk voor 1 februari 2022

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. We delen onze kennis over ondernemen, financieren en besturen graag en bieden daarnaast leningen aan. Met onze programma’s en activiteiten versterken we de cultuursector en kan de samenleving profiteren van de werking van cultuur.

Eén van de hoofdprogramma’s van Cultuur+Ondernemen is ‘Besturen’. Bewust omgaan met bestuur en toezicht is essentieel voor sterke culturele organisaties. Cultuur+Ondernemen is houder van de Governance Code Cultuur, hét instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector. Binnen dit programma richten we ons op bestuurders en toezichthouders van zowel grote als kleine culturele organisaties.

Hoe ziet jouw functie er uit?

 • Je ontwikkelt kennis op het gebied van besturen, toezicht en verantwoording in de cultuursector en volgt actuele ontwikkelingen rond bestuur en toezicht.
 • Je bent actief in de buitenwereld als deskundige op het gebied van governance. Daarvoor organiseer je bijeenkomsten en webinars.
 • Je ontwikkelt praktisch toepasbare tools en adviseert culturele organisaties op het gebied van governance.
 • Je werkt in een klein team met een programmamanager en een andere adviseur. Daarnaast ben je in contact met collega’s en met externe adviseurs die kunnen worden ingezet voor de uitvoering van projecten en adviestrajecten.

Wie ben jij?

 • Je hebt kennis en werkervaring op het terrein van governance en bent nieuwsgierig naar de cultuursector en de wijze waarop deze wordt bestuurd. Je ervaring kun je ook in een andere sector hebben opgedaan.
 • Je hebt ervaring met kennisontwikkeling en de verspreiding daarvan.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en kunt sparringpartner/adviseur zijn voor bestuurders en toezichthouders. Je herkent iemands vraagstuk en helpt een brug te slaan naar oplossingen en mogelijkheden.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt, is er mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris tot maximaal € 4.253,- bruto fulltime, afhankelijk van jouw werkervaring.
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als vakmatige ontwikkeling, via bijvoorbeeld cursussen en coaching.
 • Een bruisende kantoorplek in hartje Amsterdam. Momenteel zijn we gewend om hybride te werken: veel vanuit huis, maar met de mogelijkheid om op kantoor te werken en af te spreken met collega’s.

Bij Cultuur+Ondernemen heerst een open sfeer en waardering wordt naar elkaar geuit. Er is persoonlijke aandacht en, ondanks de huidige corona-maatregelen, zoeken we elkaar op door middel van online personeelsbijeenkomsten en door samen te wandelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatief.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast? Dan ontvangen wij graag voor 1 februari jouw CV en motivatiebrief. Dit kun je mailen naar P&O Erica Bakker via erica@cultuur-ondernemen.nl

Bij Cultuur+Ondernemen werken we aan een stevige basis voor een ondernemende en toekomstbestendige cultuursector. Deze basis bestaat uit effectief en vindingrijk bestuur, duurzame financiering en voortdurende professionalisering van kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.

Erica Bakker

Erica Bakker

Personeelsadviseur