Nieuws Vacature - Adviseur Financiële Faciliteiten (32 u/w)

Heb jij zin om met jouw bancaire of financiële kennis aan de slag te gaan met vraagstukken op het gebied van lenen en financieringsmogelijkheden in de cultuur en creatieve sector?

Reageer dan uiterlijk zondag 30 januari 2022

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. We delen graag onze kennis over ondernemen, financieren en besturen, en bieden daarnaast leningen aan. Met onze programma’s en activiteiten versterken we de cultuur en creatieve sector en kan de samenleving profiteren van de werking van cultuur. Speciaal voor onze activiteiten op het gebied van financieren en cultuurleningen zoeken wij een adviseur.

In het programma Financiële Faciliteiten ontwikkelen en bieden we kennis en financieringsvormen zoals leningen en garantstellingen voor de cultuursector. Ook adviseren wij culturele organisaties, zelfstandige kunstenaars en creatieven over financieringsmogelijkheden van hun activiteiten.

Hoe ziet jouw functie eruit?

 • Je informeert klanten over financieringsmogelijkheden en adviseert hen bij het omzetten van hun ideeën en projecten in een solide financieel plan.
 • Je begeleidt klanten bij hun financieringsaanvraag.
 • Je realiseert kruisbestuivingen en legt verbanden met andere programma’s binnen en buiten Cultuur+Ondernemen.
 • Je levert een bijdrage aan de (kennis)ontwikkeling van financieringsmogelijkheden en producten voor de culturele en creatieve sector.
 • Je voert samen met collega’s het beheer over onze relaties en onderhoudt de contacten.
 • Je bent onderdeel van het team Financiële Faciliteiten en je werkt intensief samen met jouw andere teamleden. Daarnaast werk je natuurlijk samen met collega’s van andere teams.

Wie ben jij?

 • Je bent geïnteresseerd in de financiële vraagstukken van onze doelgroep.
 • Je zet jouw financiële kennis en praktijkervaring in om oplossingen voor de financiële uitdagingen van onze relaties te realiseren.
 • Je bent klantgericht, kan communiceren met uiteenlopende gesprekspartners en beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht. Een zakelijk oog voor belangen en relatie is je niet vreemd.
 • Je bent conceptueel sterk en hebt een pragmatische inslag.
 • Je bent analytisch, in staat om verbanden te leggen, je op hoofdlijnen te richten en te prioriteren.
 • Je bent zorgvuldig, houdt overzicht en werkt gestructureerd.

Je kunt jouw netwerk binnen en buiten de organisatie ontwikkelen, uitbreiden en onderhouden. Hierdoor ga je samenwerkingen aan die bijdragen aan uitbreiding en versterking van de financieringsmogelijkheden voor cultuur. Belangrijke partners van Cultuur+Ondernemen zijn publieke en private financiers en kennisinstellingen.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris tot € 4.253,- bruto fulltime afhankelijk van jouw werkervaring;
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling en is er ruimte voor het volgen van cursussen of coaching.
 • Een bruisende kantoorplek in hartje Amsterdam. Momenteel zijn we gewend om hybride te werken: veel vanuit huis, maar met de mogelijkheid om op kantoor te werken en af te spreken met collega’s.

Bij Cultuur+Ondernemen heerst een open sfeer en waardering wordt naar elkaar geuit. Er is persoonlijke aandacht en door de huidige coronamaatregelen werken we zoveel mogelijk thuis. We zoeken elkaar op door middel van online personeelsbijeenkomsten en één-op-één afspraken, bijvoorbeeld een wandeling. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar bij ons werkt, de stem van iedere medewerker wordt gehoord.

Hoe kun je reageren?

Wil je meer weten? Bel dan met Claus Verbrugge: 06-24745151. Ben je enthousiast? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 30 januari jouw CV en motivatiebrief. Dit kun je mailen naar P&O Erica Bakker via erica@cultuur-ondernemen.nl

Bij Cultuur+Ondernemen werken we aan een stevige basis voor een ondernemende en toekomstbestendige cultuursector. Deze basis bestaat uit effectief en vindingrijk bestuur, duurzame financiering en voortdurende professionalisering van kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.