Nieuws Vacature - Administratief medewerker financieren van cultuur (24-32 u/w)

Houd je van administratie en is accuratesse jouw tweede natuur? Ben je thuis in financieren en heb je affiniteit met de cultuursector? Dan is deze functie wat voor jou. Met jouw inzet help je kunstenaars, creatieven en culturele organisaties aan informatie over financieren en zetten we de Cultuurleningen steeds beter op de kaart.

Over Financieren van Cultuur

Cultuur+Ondernemen is het kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector en is financier voor cultureel ondernemers. We hebben diverse financiële faciliteiten zoals Cultuurleningen en de Garantieregeling. Het team Financiële Faciliteiten is het aanspreekpunt voor klanten en verzorgt de advisering, beoordeling, afhandeling en het beheer van de Cultuurleningen en de Garantieregeling.

Hoe ziet jouw werk eruit?

 • Je bent voor klanten het eerste aanspreekpunt voor alle vragen omtrent de Cultuurleningen en de Garantieregeling.
 • Je doet de administratie en coördinatie van de leenaanvragen, het ‘beheer’ en ‘bijzonder beheer’ van de leningen.
 • Je stelt rapportages op over de leningen en levert input voor andere managementrapportages en evaluaties.
 • Je bent onderdeel van het team Financiële Faciliteiten en je werkt intensief samen met jouw andere teamleden. Daarnaast werk je ook samen met collega’s van andere teams.

Wie ben jij?

Heb je zin om aan de slag te gaan met de administratie van onze financiële cultuur faciliteiten en herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen?

 • Een vereiste is dat je kennis en ervaring hebt met administratieve systemen en het opstellen van (financiële) rapportages. Natuurlijk ben je sterk in Excel.
 • Je bent klantgericht en kan, zowel in het Nederlands als in het Engels, communiceren met uiteenlopende gesprekspartners.
 • Je bent zorgvuldig, werkt gestructureerd en houdt het overzicht.
 • Je bent een stabiele en ondersteunende basis voor je collega’s van het team financiële faciliteiten.
 • Je bent geïnteresseerd in ondernemerschap en kunst en cultuur. Werkervaring in de (zakelijke) financiële sector is een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 24 - 32 uur per week. Een afwisselende, brede functie met ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar bij ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input.
 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris van € 2.711,- tot € 3.631,- bruto fulltime naar aanleiding van jouw werkervaring.
 • Voldoende mogelijkheid om vrij te nemen met jaarlijks 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen o.b.v. een 40-urige werkweek.
 • Woon je buiten Amsterdam dan verstrekken we voor het woon-werkverkeer een NS Business Card 2e klas.
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling, en is er ruimte voor het volgen van cursussen of coaching.
 • Een fijne kantoorplek in hartje Amsterdam. We zijn gewend om hybride te werken. Thuiswerken mag en kan voor de helft van je werktijd. Natuurlijk kom je regelmatig naar kantoor voor ontmoeting en samenwerking. Je bent flexibel en kijkt in overleg met je team wat past bij wat je te doen hebt.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 9 april jouw cv en motivatiebrief. Dit kun je mailen naar Erica Bakker, HR-adviseur, via erica@cultuur-ondernemen.nl.

Motivatie en CV sturen naar erica@cultuur-ondernemen.nl

Als je meer informatie wilt over de functie dan kun je contact opnemen met Claus Verbrugge, adjunct-directeur financieren, via claus@cultuur-ondernemen.nl.

Meer info? Mail claus@cultuur-ondernemen.nl

Wat mag je nog meer van ons verwachten?

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector en financier voor cultureel ondernemers. Wij zijn er om culturele en zelfstandig werkende kunstenaars en creatieven die willen ondernemen te versterken, zodat zij kunnen floreren en de samenleving optimaal kan profiteren van wat cultuur teweegbrengt.

Bij Cultuur+Ondernemen heerst een open sfeer, er is persoonlijke aandacht en waardering wordt naar elkaar geuit. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, de stem van iedere medewerker wordt gehoord.

Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.