Vacature Per direct gezocht: Freelance marketing-communicatiemedewerker (tijdelijke functie, 24-40 u/w)

Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap voor kunstenaars, creatieve makers en culturele organisaties. We delen onze kennis over ondernemen, financieren en besturen graag en bieden daarnaast leningen aan. Met onze programma’s en activiteiten versterken we de cultuursector en kan de samenleving profiteren van de werking van cultuur.

Wij zoeken per direct een marketing-communicatiemedewerker, speciaal voor onze activiteiten op het gebied van financieren en cultuurleningen. Voor circa 24 uur per week tot het eind van 2021, met mogelijkheid op verlenging in 2022.

Hoe ziet de functie eruit?

Je bent verantwoordelijk voor de marketing, communicatie, PR van onze cultuurleningen en onze advisering over financiering. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van marketingplannen en online campagnes. Dit doe je zowel via social media, SEA/SEO, onze websites en de maandelijkse nieuwsbrief. Je coördineert interviews en artikelen (tekst, video, podcast, etc.).

Je weet wat er speelt in de cultuursector en welke informatie voor media belangrijk en interessant is. Je onderhoudt perscontacten en genereert persaandacht. Je zorgt ervoor dat je marketing-communicatievraagstukken ophaalt en vertaalt naar een praktische aanpak en die ook uitvoert.

Wat deze functie uitdagend maakt is dat je, als eerste aanspreekpunt, jouw creativiteit kan inzetten voor de ambitieuze plannen op het gebied van onze cultuurleningen en advisering over financiering.

Wie ben jij?

Heb jij zin om aan de slag te gaan met marketingplannen en online campagnes? En herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan ben jij degene die wij zoeken!

  • In deze functie ontwikkel je marketingplannen en online campagnes voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Je kan de vertaalslag maken van onze financiële producten, namelijk cultuurleningen en advisering over financiën, naar de culturele sector.
  • Je vertaalt marketing- en communicatievraagstukken naar een praktische aanpak. Door jouw resultaatgerichte houding zorg je ervoor dat je de doelgroep aanzet tot actie.
  • Je beschikt over kennis van SEO, SEA en online adverteren.
  • Je kunt goed overweg met relevante marketingprogramma’s zoals CMS-programma’s, Google Analytics, Google Adwords, Mailchimp en Photoshop.
  • Je ben redactioneel sterk. In deze rol is het van belang dat je overtuigende (online) teksten schrijft en redigeert, zowel qua spelling en grammatica als structurering van de inhoud.

Wat bieden wij jou?

  • Een uitdagende opdracht voor circa 24 uur per week - in overleg zijn meer uren per week mogelijk;
  • Inhuur per direct t/m 31 december 2021. Met mogelijkheid op verlenging begin 2022.
  • Uurtarief in overleg;
  • Een afwisselende, brede functie met ruimte voor eigen ideeën.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk jouw cv en motivatie. Dit kun je mailen naar communicatie adviseur en coördinator Christianne Rugl via christianne@cultuur-ondernemen.nl

Bij Cultuur+Ondernemen werken we aan een stevige basis voor een ondernemende en toekomstbestendige cultuursector. Deze basis bestaat uit effectief en vindingrijk bestuur, duurzame financiering, en voortdurende professionalisering van kunstenaars, creatieven en culturele organisaties. Wij staan voor een inclusieve kunst- en cultuursector en zijn ervan overtuigd dat diversiteit en inclusie ons sterker maakt. Daarom kijken we uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.

Christianne Rugl

Christianne Rugl

Adviseur en coördinator communicatie