Nieuws Noord-Hollandse Cultuurlening gelanceerd

Culturele, creatieve en erfgoed organisaties in Noord-Holland kunnen een aanvraag indienen voor de Noord-Hollandse Cultuurlening. Met deze lening kunnen zij investeren in nieuwe producties, programma’s en projecten die bijdragen aan duurzame groei en innovatie. De lening is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Holland en Cultuur+Ondernemen en heeft als doel organisaties te ondersteunen in hun plannen voor de toekomst.

Blik op de toekomst

De culturele en creatieve sector zijn hard geraakt door de coronacrisis. De provincie Noord-Holland stelt drie miljoen euro beschikbaar voor deze nieuwe cultuurlening waarmee organisaties kunnen investeren in toekomstige inkomstenstromen. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden en perspectief.

Titia Haaxma, directeur-bestuurder van Cultuur+Ondernemen stelt dan ook:

De Noord Hollandse Cultuurlening geeft organisaties de mogelijkheid te groeien en te innoveren en zo sterker te worden voor de toekomst.

Over de lening

De Noord-Hollandse Cultuurlening is beschikbaar voor in Noord-Holland gevestigde organisaties uit alle disciplines in de culturele, creatieve en erfgoed sector. Met deze lening kunnen zij investeren in nieuwe producties, programma’s en projecten die bijdragen aan duurzame groei en innovatie. Zo kunnen zij investeren in de toekomstbestendigheid van de organisatie. De lening kan afgesloten worden vanaf 10.000 euro tot maximaal 250.000 euro. De rente bedraagt 1% voor de gehele looptijd (van maximaal 10 jaar).

Meer informatie over de Noord-Hollandse Cultuurlening