Cultuur+Ondernemen

Stichting Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de cultuursector.
Lees meer of plan direct een oriëntatiegesprek

Corona-dossier

482 miljoen euro steun voor culturele organisaties en makers

Minister van Engelshoven (OCW) informeerde 16 november de Tweede Kamer over de uitwerking van het tweede steunpakket van € 482 miljoen voor cultuur. Het pakket is bedoeld om organisaties en makers in de sector te ondersteunen en aan het werk te houden. Het geld wordt in de eerste helft van 2021 beschikbaar gesteld via onder andere de Rijksfondsen en Cultuur+Ondernemen. 

Lees hier de kamerbriefwaarin de minister de Tweede Kamer informeert over de aanvullende ondersteuning die het kabinet biedt om de culturele infrastructuur in ons land in stand te houden.

Via Cultuur+Ondernemen stelt de minister €15 miljoen extra beschikbaar voor leningen aan ondernemers in de culturele sector. Samen met het budget vanuit het eerste steunpakket is daarmee €45 miljoen beschikbaar. Naast de Cultuur Opstart Leninguit het eerste steunpakket, bieden we binnenkort ook de Cultuur Vermogen Lening aan. Deze nieuwe lening biedt overbruggingsmogelijkheden voor culturele ondernemers die door de crisis kampen met een exploitatietekort. De uitgebreide leenfaciliteiten worden ook voor zelfstandige ondernemers opengesteld. 

Meer informatie

Lees over de voorwaarden en criteria van de Cultuur Vermogen Lening

Op zoek naar passende financiering voor jouw organisatie of onderneming, of heb je een vraag over de leenfaciliteiten? Neem contact op of plan een kosteloos oriëntatiegesprek met een van onze adviseurs.

Deel deze pagina

Wat Cultuur+Ondernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven

Bekijk ons productoverzicht